Saturday 26 September 2015

Voorjaar en najaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie in Nieuw Zeeland en Australië. De scholen zijn dicht en de juffen en meesters mogen even op adem komen. Ze gaan de laatste kwartaal tegemoet van het schooljaar 2015. Examens, toetsen, eind van het jaar feestjes, rapporten...... ja, het is maar goed dat ze even ruimte krijgen om bij te tanken.

De kinderen trouwens ook. Die hebben net zo goed even andere ritme en routines nodig om straks weer enthousiast in de schoolbanken plaats te nemen.

Als juf ( in ruste) als oma, moeder en als leerling zie ik dat allemaal toch wel anders dan voorheen. En dat kan ook niet anders. Door ervaringen wordt men toch, niet zozeer wijzer, maar wel beter geïnformeerd.

Als kind- ja dan vind je school leuk of stom.

Als ouder heb je te zorgen dat alles op rolletjes loopt, oppas regelt waar nodig, ouder hulpje bent en de kinderen thuis hebt in de vakanties.

Als juf- nou ja, dan zie je de wereld van de andere kant - net als Nederlanders naar Australië en Nieuw Zeeland kijken en vis a vis. Anders maar toch hetzelfde.

Over een paar weken is het herfst vakantie in Nederland. Dan sluiten de scholen tijdelijk hun deuren. De juffen en meesters komen weer eventjes op adem en bereiden zich voor op de feestdagen en bijbehorende activiteiten. Het rapport moet ook af. Ouder gesprekken gehouden worden. Goed om even op adem te komen.

Kleinkinderen op bezoek- dat is een leuk vooruitzicht. Het is nu vakantie en ze komen binnenkort hier bij ons op bezoek- bij omaverweg! Een 'once in a life time' gezinsbezoek. Dat gaat een hele gebeurtenis worden. Een beleving zoals geen ander.

Als kind- zie ik dat als spannend, als ouder zie ik dat als GEWELDIG en als oma - voel ik me GEZEGEND.

Dat het kan, dat het gaat gebeuren, dat ik nog eventjes geduld moet hebben.


Wat doen jullie ( oma's en opa's) met de kleinkinderen als ze op bezoek komen?

Dierentuin?
Voorlezen?
Pret park?
Koekjes bakken?
Voetballen?
Zwemmen?
Wandelen?
Stroopwafels eten?

No comments:

Post a Comment